Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2017 11:12 - Една усмивка е много чаровна - глава 7: Семейство Сяо Ю
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2017 20:47


Глава 7 Семейство Сяо Ю

 

     Припомняйки си колко мъки беше преживяла с този куест, Уей Уей започна да изпитва малко съчувствие към него. Но съчувствието си беше съчувствие, този човек беше наистина дразнещ. Щеше да го потормози още известно време. Пък и беше автоматично, дори ръката не ѝ се изморяваше.

     Уей Уей си направи чай и започна да си чати с Най Хъ. Той изглежда правеше други неща, защото не отговаряше бързо. Уей Уей реши отново да прави тестове. 

     След като приключи с първата част от раздел „четене,” тя надигна поглед и видя, че трима играчи жени се бяха появили край езерото. Никовете им бяха Сяо Ю Цин Цин, Сяо Ю Фей Фей и Сяо Ю Миен Миен.

     Семейство Сяо Ю?

     Какво правеха тук?

 

     Сяо Ю Цин Цин каза: Хей, защо не обърнете внимание?

     Уей Уей сбърчи вежда и разгледа историята на чата. (В играта, чатът записваше разговорите на играчите наблизо до теб.)

      [Локален чат][Сяо Ю Цин Цин]: Уау, И Сяо Най Хъ.

      [Локален чат][Сяо Ю Миен Миен]: И онази жена е там. Колко са гадни, да тормозят хора с по-нисък левел.

     [Локален чат][Сяо Ю Фей Фей]: Да, и го измъчва нарочно, убива го точка по точка здраве.

     [Локален чат][Сяо Ю Миен Миен]: А, това е Мо Дао Шъ Сюе.

     [Локален чат][Сяо Ю Цин Цин]: Познаваш ли го?

     [Локален чат][Сяо Ю Миен Миен]: Той ми даде бързоходните пантофки и ми помогна на някои куестове.

     [Локален чат][Сяо Ю Цин Цин]: Да помогнем ли?

     [Локален чат][Сяо Ю Фей Фей]: Можем ли да спечелим срещу тях?

     [Локален чат][Сяо Ю Цин Цин]: Ще поговорим с тях.

     [Локален чат][Сяо Ю Цин Цин]: Хей, И Сяо Най Хъ (усмивка), ти си висок левел, висок висок левел (усмивка), а тормозиш хора с ниски нива. Що за доблестен герой си?

     [Локален чат][Сяо Ю Миен Миен]: Да, и то двама срещу един.

     [Локален чат][Сяо Ю Цин Цин]: Хей (гневна емотикона), защо не отговаряш?

     Всички съобщения бяха отправени към И Сяо Най Хъ, който мързелуваше настрана, макар че Уей Уей беше тази, която атакуваше. Най Хъ или го нямаше, или не искаше да им отговаря. Уей Уей си помисли, че си врат носа в неща, които не ги засягат, но отвърна,

     − Разрешаваме лични проблеми. Наблюдатели, моля продължете напред по пътя си.

     [Локален чат][Сяо Ю Миен Миен]: Кои лични проблеми изискват да тормозите човек? Това е просто игра.

     Уей Уей започна да се дразни и ѝ се искаше да се беше изразила по-грубо. Най Хъ каза,

     − Шумните, който не иска да умре, да изчезва веднага.

     В същото време, Уей Уей получи лично съобщение от него,

     − Бях малко афк, ти продължавай, аз ще разреша това.

     … …

     Уей Уей се изпоти.

     Майсторе, сигурен ли си, че разрешаваш проблема, а не го задълбаваш? = =

     Както се очакваше, Сяо Ю Цин Цин и останалите избухнаха. Въпреки че използваха за извинение това, че не можели да гледат несправедливост да се случва пред тях, всъщност все пак и те идолизираха И Сяо Най Хъ и имаха известни представи за него. Но с тези думи И Сяо Най Хъ беше унищожил всякакво възхищение и фантазии.

     Сяо Ю Цин Цин: Хей, хора, прекалявате!

     Сяо Ю Миен Миен: Да! Какво толкова като си номер едно на сървъра? Да разговаряш така неелегантно с дами, това показва липса на всякаква учтивост.

     Да, разбира се, Уей Уей помисли с презрение. А към нея се бяха обърнали с „онази жена”. Нима това показваше учтивостта и елегантността им? Уей Уей весело използва собствените им думи срещу тях:

      Това е само игра, не се ядосвайте.

     Сяо Ю Фей Фей: И като е игра, значи може да обиждате другите? Като е игра, значи ли, че играчите високо ниво могат да тормозят играчите ниско ниво? Много съм ядосана!

     Уей Уей гледаше безмълвно в небето. Класическите двойни стандарти. За човек, който що годе можеше да разсъждава и изучаваше науки, разговор с подобни хора беше мъчителен.

     Уей Уей не искаше да влиза в битка с такъв тип егоистични хора, които вярваха, че разумът е на тяхна страна. Тя просто каза,

     − Правилата на Дзянху. Да се дуелираме ПК. Вие четиримата срещу нас двамата. Ако победите, той идва с вас и ние няма да го преследваме повече.

     И Сяо Най Хъ каза: Ти можеш да си починеш. Ще се справя сам.

     Музикантът в бели одежди пристъпи напред и застана елегантно пред жената-войн в червено. Уей Уей се замисли за обичайните невероятни бойни умения на майстора, изпрати усмивка и каза:

     − Ок, ще гледам ^_^

     Семейство Сяо Ю не приеха тази покана за дуел. Когато Лу Уей Уей Уей ги беше предизвикала, те поне все още имаха увереността да се пробват, но след пренебрежителната оценка на И Сяо Най Хъ за тях, само самоувереността му ги разколеба.

     Музикант, независимо колко е силен, наистина ли можеше да победи и четиримата?

     Аватарите им не се местиха, явно разговаряха на лични съобщения.

     Няколко линии текст се изписаха над главата на Мо Дао Шъ Сюе, който до сега беше стоял неподвижно: Какво ПК, какво става? Сестро, защо вече не ме удряш? Продължавай, wtf, отидох да си взема душ, а ти още не си свършила.

     Сяо Ю Миен Миен: Шъ Сюе, аз съм.

     Мо Дао Шъ Сюе: Миен Миен, какво правиш тук?

     Сяо Ю Миен Миен: Помагам ти.

     Мо Дао Шъ Сюе разгледа историята на чата и нямаше как да не получи главоболие. Той познаваше Сяо Ю Миен Миен. Бяха играли заедно много пъти преди, но никога преди не я беше виждал да се бори срещу каквато и да е несправедливост. Защо неговият случай беше толкова специален?

     Да бяха дошли няколко силни играча, тогава щеше да си уредят сметките, но тези жени не можеха да правят нищо. Освен това бяха от семейство Сяо Ю. Мо Дао Шъ Сюе нямаше как да не се сети за Сяо Ю Яо Яо. Макар тя да не беше тук, когато чуеше за семейство Сяо Ю, човек непременно се сещаше първо за Сяо Ю Яо Яо. Твърдеше се, че Сяо Ю Яо Яо е зарязала И Сяо Най Хъ и после откраднала съпруга на Лу Уей Уей Уей… … 

     WTF! Той просто искаше да играе играта на спокойствие, не да се замесва в най-обсъжданата любовна афера в сървъра. Освен това, И Сяо и Лу Уей бяха една отмъстителна двойка, садистични и злопаметни. Ако те запомнят, това не вещаеше нищо добро. Особено този И Сяо Най Хъ. На обед го беше видял. Тогава И Сяо Най Хъ се беше държал сякаш не го забелязва, а късно вечерта го очакваше край езерото … …   

     Дали знаеше, че прави сериен куест и нарочно го беше причакал на последната част?

     Това не беше възможно, нямаше как да знае.

     Колкото повече Мо Дао Шъ Сюе се замисляше, толкова повече студена пот се стичаше по гърба му. Пръв приоритет му беше да си завърши куеста. Заради него вече беше онлайн от осем или девет часа. Нямаше право на грешки. Да умре веднъж не беше проблем, понеже до сега не беше умирал. С тази мисъл, той бързо каза:

     − Всичко е наред, някои проблеми трябва да бъдат решени. Красавиците не трябва да се бият. Хахахаха, не трябва да се биете, иначе няма да ми остане никаква чест.

     Жените, изпълнени с възмущение, не можеха да повярват, че „жертвата” не е на тяхна страна. За миг те останаха безмълвни, после Сяо Ю Цин Цин изпръхтя и трите си тръгнаха разгневени. 

     Мо Дао Шъ Сюе каза: Сестро, продължавай да удряш, имам още двеста точки здраве.      Отивам да си пусна прането. Навярно ще си свършила до тогава.

     Уей Уей не можа да се въздържи и се засмя. Значи и тримата изпълняваха по няколко неща едновременно. Този човек беше неприятен, но поне имаше добро чувство за хумор. Обаче езикът му наистина беше много лош. Уей Уей прибра ножа си.

     − Както и да е, аз приключих.

     Уей Уей: Хабя пари за електричество и интернет, по-добре да ходя да събирам билки >o/span>

     И Сяо Най Хъ: Добре, да отиваме.

     Двамата бързо се качиха на конете и изчезнаха. Мо Дао Шъ Сюе остана сам, без да има кой да го атакува, но все още обвит в блестящата зелена светлина там, където стоеше        … …

     В пълна парализа… …

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36388
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031