Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2017 21:06 - Една усмивка е много чаровна - глава 30: Как се държат силните
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 173 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2017 21:12


Глава 30 Как се държат силните

 

 

     Преди да се присъедини, на Лей Шен Ни Ни ѝ се искаше да умре.

     След като се присъедини и се загледа в имената на хората от тийма, Ни Ни изведнъж се почувства по-добре. Точно както старата приказка казва: ако отсекат главата на Нини, на нейно място щяха да се появят още хиляда глави. И това всичко щеше да е в името на клюкарстването! Точно така!

     Пред компютъра очите на Ни Ни пламнаха от любопитство докато тя гледаше втренчено в екрана. Лявата ѝ ръка беше на бутона за скрийншоти, а в ума ѝ се въртеше само, „Хайде! Нека прехвърчат искри!”

     За нещастие, времето летеше, а очакваните искри така и не се появяваха.

     Подземният свят беше серия от шест нива пещери. Куестът за боса на Подземния свят всъщност се казваше – „Старата Вещица на Подземния свят и нейните мъжки наложници”. Трябваше първо да победят много наложници, за да могат да влязат в последната пещера, където беше Вещицата.

     Условията на този куест наистина бяха много завъртяни, а накрая ставаха още по-заплетени –– ако жена играч умре по време на куеста, системата просто обявяваше, че играч е умрял, но ако играчът е мъж се появяваше следното съобщение: „Играчът ХХХ изчезна безследно в дълбините на Подземието… ….”

     Дългият ред точки караше хората да се замислят. Имайки предвид, че хобито на Вещицата беше да събира мъже за наложници, беше очевидно къде са изчезнали. Така че когато някой тийм изгуби този куест, в глобалния чат винаги започваха коментари.

     -- Ау, още един човек изтощен до смърт от Вещицата.

      -- Хх, брат, как е да си мъжка наложница?

      В началото някои играчи много се дразнеха и почваха да се оправдават, че са умрели още в първите пещери и не са ходили при Вещицата. Но отговорите в глобалния чат прерастваха в ––

     -- Wtf първите пещери, някой мъж ли те е ххоо.

     Или –

     -- Не можеш дори да победиш една малка сестричка, още ли си мъж?

     Така че по-добре беше да го мислят за мъжка наложница  >_/span>

     Тиймът премина безпроблемно първите нива. Но на Уей Уей ѝ се струваше, че се движат бавно. Понеже бяха с Джън Шуй и Сяо Ю ѝ се искаше да свършат възможно най-скоро и да си тръгне заедно с Да Шен. Не искаше да губи време с малките чудовища. Но Сяо Ю Яо Яо контролираше толкова зле движенията си, че привличаше всички чудовища наоколо към тях. Така, дори да искаха да бъдат бързи, нямаше как.

     Като свъшиха предпоследната пещера, Лей Шен Ни Ни спря пред входа за следващата. Поколеба се и после запита: Кой ще е лидерът за последната част?

     Всъщност трябваше да са си избрали лидер още преди да започнат куеста, но Ни Ни се направи на глупава и не каза нищо. В по-ранните пещери това не беше проблем, понеже Уей Уей и Най Хъ бяха толкова силни, че комбинираните им атаки бяха достатъчни, за да преминат безпроблемно. Но това нямаше да проработи за последното ниво. Имаха силен опонент и им трябваше лидер.

     Лей Шен Ни Ни помисли, че естествено лидерът трябва да е И Сяо Най Хъ. Винаги ѝ беше било любопитно да види легендарните тактики на номер едно играча. Но с Джън Шуй и Яо Яо тук, не ѝ беше удобно да каже това.

     Уей Уей усещаше дилемата ѝ и почти щеше да предложи както обикновено, играчът най-високо ниво да е лидер. Но видя, че нивото на Джън Шуй вече е като това на Да Шен. Уей Уей остана шокирана. Как беше успял да качи нива толкова бързо? Тя и Да Шен не бяха влизали в играта известно време, така че можеше да предположи, че Джън Шуй ще е наваксал. Но толкова много? Да не беше играл ден и нощ без да спи и яде?

     Докато тя мислеше това, Най Хъ каза: Няма значение, куестът не е чак толкова труден.

     Уей Уей още веднъж изпита такова уважение към Да Шен, че ѝ идеше да му се поклони.

 

 

     Да Шен, толкова си хитър. След това изказване, дори Джън Шуй да иска да е лидер, няма да може да го заяви открито, защото ще изглежда, че просто взема това, от което ти си се отказал.

     Джън Шуй, Сяо Ю и Ни Ни мълчаха … …

     Мина доста време.

     Уей Уей: … … .Щом не е толкова труден, може да се пробвам аз.

     Преди, когато Уей Уей си партнираше с Джън Шуй, в повечето случаи тя беше лидерът. Но след като се омъжи за Най Хъ, това задължение започна да се изпълнява от Да Шен. И сега, когато отново беше на тази позиция, Уей Уей чувстваше, че е забравила как да се държи.

     Особено понеже имаше някой, който не можеше да поддържа темпото им.

     >o/span>

     Старата Вещица на Подземния свят беше много силна и техниките ѝ бяха доста подмолни.

     Унищожаване на хармонията – лечителите не можеха да използват магии за увеличаване на силата върху себе си.

     Огледални атаки – демиджът, нанесен от един играч можеше пропорционално да се върне към другите играчи от тийма.

     Конфликт между партньорите – беше подобно на Огледалните атаки, но действаше само между омъжени двойки.

     Вземи от ян за ин – това умение беше много гадно. Процент от здравето на мъжете играчи изчезваше и се добавяше умножено към това на Старата Вещица.

     Като цяло, този бос беше най-изпитателен за лечителите. Затова за тийм, който имаше И Сяо Най Хъ, този бос не беше чак толкова труден. Да Шен беше особено добър в парирането на атаки.

     Когат мина определена част от битката, Вещицата призова оцелелите мъже наложници на преминат в атакуващ режим.

     Уей Уей искаше да се оттърве от един от наложниците, защото той използваше дразнеща техника, известна като „Скоростта на костенурката,” която забавяше атаките на играчите. Но когато се насочи към него, И Сяо Най Хъ ѝ напомни:

     [Тийм][И Сяо Най Хъ]: Главния.

     Уей Уей разбра, че той иска да се фокусират върху Старата Вещица, затова тя остави по-малкия бос и се обърна към нея.

     Най Хъ обясни набързо: Това е куест за спасяване. Наградата ни зависи от това колко от мъжете наложници ще оцелеят.

     Уей Уей се сети чак сега. Вярно, че в първата пещера им бяха казали, че наложниците били пленени и изкусени от Вещицата, а целта е да ги освободят, така че не трябваше да ги убиват.

     Уей Уей се смути. Напоследък разчиташе прекалено на Да Шен, беше се отпуснала и не разсъждаваше трезво… … Докато се биеше, тя се замисли сериозно кой на кого разчиташе повече, тя на Да Шен или обратното?

     Разбира се, не забрави и че тя е лидерът на битката.

     [Тийм][Лу Уей Уей Уей]: Стрелец.

     Уей Уей не каза нищо повече, защото в това време Вещицата я атакува. Макар че не беше разяснила, Джън Шуй У Сян я разбра.

     [Тийм][Джън Шуй У Сян]: Ок.

     Уей Уей се изненада. Джън Шуй У Сян застана и атакува точно така, както тя беше планирала.

     [Тийм][Лей Шен Ни Ни]: Хаха, партнирате си толкова добре.

     Лей Шен Ни Ни определено знаеше как да направи ситуацията неловка. Всеки път, когато си отвореше устата, всички останали млъкваха за дълго време. Но вече приключваха с боса, така че тя скоро щеше да може да си тръгне. В този решителен миг се случи нещо неочаквано. Сяо Ю Яо Яо, която до сега помагаше на Джън Шуй У Сян като го лекува и подсилва, изведнъж започна да хийлва И Сяо Най Хъ.

     Най Хъ беше главният лечител в групата и затова автоматично беше първа цел на Вещицата. Но когато Сяо Ю Яо Яо го хийлна, Вещицата незабавно се фокусира върху нея и я нападна. Тъй като нейните умения да парира атаки по никакъв начин не можеха да се сравнят с тези на Да Шен, Сяо Ю Яо Яо умря още от първия удар.

     След това, понеже нямаше кой да излекува навреме Джън Шуй У Сян, той също умря.

Уей Уей гледаше със зяпнала уста. Не разбираше защо Сяо Ю Яо Яо изведнъж започна да лекува Най Хъ. Не знаеше ли, че трябва да се фокусира върху Джън Шуй?

     Ръцете ѝ неволно спряха да се движат. Ако атакува сега с елитна магия, Вещицата щеше да умре, но нямаше да има достатъчно време да съживят Джън Шуй  У Сян и Сяо Ю Яо Яо. Всъщност Уей Уей наистина не би се интересувала дали те ще са мъртви или не, обаче тя беше лидерът. Ако половината тийм беше мъртъв накрая, изглеждаше сякаш нейните лидерски способности не са били на ниво.

     Уей Уей се подразни. Заради невероятния ход на Сяо Ю Яо Яо, сега Вещицата имаше време да се излекува.

     Докато обмисляше следващия си ход, видя блестяща светлина. Музикантът нападна Вещицата с неговата крайна атака, която излъчваше елегантен лъч светлина. В същото време лечебен лъч от бяла светлина съживи Джън Шуй У Сян и Сяо Ю Яо Яо.

     Светкавично.

     Сякаш времето беше спряло.

     Тялото на Старата Вещица  падна шумно на земята.

     Облеченият в бяло музикант остана настрани с цитрата си, а дрехите му се повяха от вятъра.

     Всичко стана толкова бързо. Уей Уей беше зашеметена и объркана, сърцето ѝ щеше да подскочи. Ни Ни, която по принцип беше приказлива, също мълчеше в шок, но после избухна.

     [Лично съобщение][Лей Шен Ни Ни]: Омг, Уей Уей, мъжът ти е толкова як!

     [Лично съобщение][Лей Шен Ни Ни]: Как успя да направи всичко това за толкова кратко време?

      [Лично съобщение][Лей Шен Ни Ни]: И съживи Джън Шуй и Яо Яо. Какво професионално поведение, толкова великодушно и мъжествно!

     Пръстите на Уей Уей спряха да се движат по клавиатурата. Сърцето ѝ потръпна.

Да атакуваш и в същото време да съживиш членове на тийма с такава светкавична скорост беше почти невъзможно, нереално чудо. Музикантът, който по принцип беше спокоен и уравновесен, сега изведнъж изглеждаше потънал в тиха арогантност.

     ……

     ……

     Мина дълго, дълго време и Уей Уей се сети да попита Да Шен защо беше съживил Джън Шуй и Сяо Ю Яо Яо.

     Сяо Най се замисли и отвърна,

     -- Не мислиш ли, че за тях би било по-срамно, ако аз съм човекът, който да ги съживи?




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36497
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930