Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2017 19:23 - Една усмивка е много чаровна - глава 28: Мина покрай мен
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 209 Коментари: 0 Гласове:
0



Глава 28 Мина покрай мен

     Когато Уей Уей се логна в Сънища за Дзянху беше петък, четири дни бяха изминали.

По време на сесията Уей Уей по принцип не играеше, защото не искаше да се разсейва… … но сега имаше някой, който много я разсейваше >o/span>

     Този път се логна заради договора за видеото.

     Договорът, който подписа с Фън Тън Технолоджи, беше много добър. В сряда го изпрати на Фън Тън в Шанхай. Те го бяха получили на следващия ден и така в петък, в осем вечерта, щяха да ѝ дадат договорената награда.

     А тя беше четири домашни любимеца в играта.

     В началото ѝ предложиха шест хиляди в брой. Но Уей Уей го обмисли и поиска да ѝ дадат домашни любимци ниво безсмъртни вместо пари. Фън Тън доста се зарадваха понеже шест хиляди беше стабилна сума, а домашните любимци ниво безсмъртни бяха няколко реда код за тях. После последва многочасово договаряне относно броя и нивото им. Но Уей Уей устоя и Фън Тън се съгласиха да ѝ дадат четири любимеца, всеки на стойност две хиляди на пазара, а също и два материала, които се падаха изключително рядко.

     Тези неща не бяха само за Уей Уей. Ю Гун и останалите също щяха да получат по нещо. Макар Да Шен да ѝ беше казал да запази всичко за себе си, Уей Уей не възнамеряваше да го послуша. Тя мислеше, че хубавите неща трябва да се споделят с всички, за да бъдат всички щастливи.

     Бяха се уговорили за осем вечерта. Уей Уей се логна в седем и тридесет. От толкова дни не беше играла, че играта ѝ липсваше.

     Вчера Да Шен ѝ беше казал, че ще работи през нощта, така че навярно нямаше да е онлайн сега. Но все пак, щом се появи на линия, Уей Уей погледна иконката му – беше тъмна. 

     Ю Гун и Хоу Дзъ Дзиу също бяха офлайн, но името на Мо Джа Та светеше. Уей Уей щеше да му пише, но той я изпревари, изпращайки ѝ многоточие.

     Уей Уей не го разбра и му отвърна с три точки1.

     Мо Джа Та ѝ отвърна с множество точки.

     Уей Уей отказваше да изгуби и му изпрати ред точки по-дълъг от неговия.

     И така се сформира интересен чат:

     … …

     . . . . . ..

     … … … … … …

     … … … … … … …

    Тъкмо когато Уей Уей искаше да попита защо правят това безсмислено упражнение, Мо Джа Та ѝ написа горчиво,

     – Уей Уей, малка сестричке… …

       От това обръщение Уей Уей я побиха тръпки. Шокирано, тя отвърна без да се замисли,

     – Красиви2 старши братко.

     Wtf! – Мо Джа Та незабавно избухна, – Кой ти каза за това? Аз съм висок 1.80, по-силен от бик, по-черен от въглен, красив, друг път, красив $*&$$%… …%&^*……

     Кой ѝ беше казал, че фамилията му е Хао [омоним на „много”]? Беше заченат на връх Е Мей Шан и майка му, мислейки че ще е момиче, му беше измислила името Хао Мей [Мей е омоним на „красив”, т.е. Хао Мей става „много красив"]. Уей Уей си помисли за това със състрадание докато седеше пред компютъра. Да носи това име би било достатъчно да пречупи духа на всеки мъж.

     След гневното съобщение, Мо Джа Та я запита отново: Кой ти каза за това?

     Разбира се, Да Шен го беше сторил. Наистина Сяо Най просто спомена името на Мо Джа Та. Но Уей Уей беше така изненадана от „красотата” на името, че го беше разпитала. И Сяо Да Шен ѝ беше обяснил в детайли, хъх… …

     Уей Уей не искаше да издава Да Шен! Но не беше хубаво да се лъже, затова тя отвърна така,
     --Онзи ден на баскетболното игрище видях Ю Гун и Хоу Дзъ Дзиу.

     Това се казва изкуството на говоренето.

     Бей Уей Уей не каза нищо освен това, което се беше случило наистина, но успя да прехвърли вината на някой друг.

     Разбирате ли сега какво се има предвид под израза, че околната среда влияе на човека? Уей Уей дори не беше срещала Сяо Най на живо от доста време, но от кристално езеро се беше превърнала в черна река.

     Мо Джа Та не отговори за известно време. Като се върна, каза,
     -- Отидох да се срещна с тях за малко ПК.

     Уей Уей: Ю Гун и Хоу Дзъ Дзиу?

     Мо Джа Та: Да, не се тревожи, не им казах, че ти си ги издала.

     Уей Уей все още не беше достигнала нивото на Да Шен. Като видя какво силно чувство за справедливост има Мо Джа Та, веднага се засрами от себе си и се опита да го успокои искрено.

     – Старши, всъщност, аз мисля, че все пак имаш голям късмет.

     Мо Джа Та изпрати пламнала емотиконка.

      Уей Уей: Името ти не идва ли от връх Е Мей Шан? Помисли си,можеше да си Хао Е, Хао Е [омоним на „Много Гладния”] – звучи дори по-…

     Мо Джа Та каза откровено: Ти как би предпочела да те наричат по улиците, „Много Красивия” или „Много Гладния”?

     Уей Уей избухна в смях.

     Мо Джа Та каза още по-искрено: Аз съм обмислял този въпрос дълго време. Технически, можело е да ме кръстят Хао Шан [омоним на „Добра Планина”].

     Уей Уей щеше да падне на земята от смях.

     Както си чатиха, Лей Шен Ни Ни влезе на линия. Уей Уей ѝ изпрати усмивка.

     След малко Лей Шен Ни Ни ѝ изпрати съобщение развълнувано:
     -- 55555, Уей Уей, ти се върна! Мислех, че ще станеш като лидера Спяща Пеперуда и няма да играеш повече!

     – Не ^_^, просто имам изпити.

     – Отдавна не си била онлайн.

     – Влизах два пъти, но ти не беше.

     – А, така ли? Колко жалко.

     След малко приказки, Лей Шен Ни Ни попита защо И Сяо Най Хъ е пропуснал финалите на турнира по двойки. На Уей Уей ѝ се искаше да каже, че Да Шен е претърпял катастрофа, но това не звучеше подобаващо за него, затова тя отговори без много подробности. Новината, че И Сяо Най Хъ няма да спира да играе Дзянху беше достатъчна, за да остане Ни Ни доволна.

     Ни Ни се замисли за други работи: А, Уей Уей, вярно, имаш ли свободно време сега?

     Уей Уей: Защо?

     Ни Ни: Помогни ми да убия Старата Вещица на Подземния свят. Тя е нов бос. Вече опитвам два пъти, но не мога. Навярно и ти още не си я минавала, нали?

     Уей Уей погледна часа. Почти осем. Тя не знаеше точно как GM-то (Game Master3) ще ѝ изпрати домашните любимци. Може би би било неудобно, ако са в средата на битка?

     Уей Уей: Става ли след осем? Имам нещо да правя.

     Лей Шен Ни Ни се съгласи. .

     Компанията реши да ѝ прати животните по най-тихия начин.

     Точно в осем, четири любимеца ниво безсмъртни се появиха в акаунта ѝ. Системата ѝ прати лично съобщение. Ако дадат толкова животни на един човек наведнъж и го обявят публично определено щяха да получат море от критика.

     Уей Уей разгледа животните в инвентара си със светнали очи, сърцето ѝ се изпълни с вълнение. Ниво безсмъртни, ниво безсмъртни. Когато ги даде на Ю Гун и останалите, всички в тийма щяха да имат домашни любимци ниво безсмъртни. Като ги наредят в една линия, щеше да е невероятна гледка… …

     Уей Уей си пофантазира за малко, а после погледна във френдлистата си. Мо Джа Та още беше онлайн.
      Тя му писа: Красиви старши съученико, ела бързо да ти дам домашен любимец ниво безсмъртно.

     Като чу тези думи, Мо Джа Та вече не го беше грижа какво му е казвала Уей Уей по-рано, той незабавно отиде при нея.

     Уей Уей му даде домашен любимец кактус.

     Този кактус не беше чак толкова рядък колкото котката на Сяо Най. Но Уей Уей беше поискала много домашни любими. Компанията се грижеше и за останалите играчи и не искаше балансът в играта да се наруши.

     Мо Джа Та се зарадва много, защото уменията на този любимец подхождаха добре на професията му. Той от доста време искаше такъв, но не беше успял да намери.

     След първоначалното вълнение, Мо Джа Та попита от къде го е взела и Уей Уей отвърна, че компанията ѝ го е дала за правата над видеото. На всички главни герои във видеото се полагашее по един. Тя не спомена нищо за първоначалното предложение от шест хиледарки.

     Но Мо Джа Та беше човек, който скоро щеше да се занимава професионално с правенето на игри. Той знаеше, че компанията не би била толкова щедра, че сама да даде толкова много безсмъртни любимци. Навярно тяхната младша колежка, снахата, ги беше убедила.

     Мо Джа Та така се трогна, че започна да говори врели некипели: Третият брат знае на кого да даде ръката си. А сега и ние се облажваме от това.4

     Уей Уей отдавна се беше примирила с „блестящата” им способност да си служат с идиоми. Тя нямаше какво да коментира относно намекът на Мо Джа Та, че той самият е животно, но… …

     Уей Уей: Да даде ръката си? >o/span>

     Мо Джа Та се подсмихна и каза: Грешка на езика, грешка на езика. Случайно научих тази фраза понеже е любимата на Ю Гун. Все казва, че иска да даде ръката си на богата жена.

     Уей Уей не очакваше, че Ю Гун таи такива амбиции и каза вглъбено: Наистина не можеш да прецениш книга по корицата ѝ.

     Мо Джа Та се радваше да поразвали репутацията на Ю Гун. Остана доволен и наперен за кратко, но после си спомни нещо и каза: Трета снахо, трябва да ти кажа нещо.

     – Хм?

     Уей Уей малко се изнерви от този негов сериозен тон.

     Мо Джа Та: Днес едно момиче се обади в общежитието да се обясни в любов на Третия брат!

     Ух… … какво?

     Мо Джа Та се опасяваше, че тя няма да повярва и допълни: Истина е. Аз вдигнах телефона, беше жена, но после чух, че Третият брат я отхвърли.

     Уей Уей: Признания…

     Мо Джа Та, който беше получил домашен любимец ниво безсмъртно за подкуп, броеше Уей Уей за част от семейството. Затова се ядосваше, когато непознати хора, които знаят, че Третият брат е зает, все пак се пробват.

     – Не се тревожи, трета снахо. Имаш мен. Аз определено няма да позволя на Третия брат да си простира кайсиите извън оградата5. Какво им става на момичетата в днешни дни? Знаят, че си има някого, а идват! Всички се опитват да откраднат нечия друга обработена земя, а необработената земя отстрани оставят… …

     Понеже Уей Уей видя, че Мо Джа Та се ядосва колкото повече говори, тя реши да го спре: Старши, успокой се. Това, че ти се обясняват не значи нищо.

     Уей Уей: На мен са ми са се обяснявали още от както бях много малка и чак до днес … …

     Преди да се запознае с Ю Гун и останалите, Уей Уей никога не би се изразила така дори на шега. Но под тяхното влияние, тя свикна с този начин на изразяване. .

     И така в днешния ПК мач, Лу Уей Уей Уей срещу Мо Джа Та, Уей Уей използва „Мълния от ясно небе” и постигна решителна победа.

     Мо Джа Та притихна отново, аватарът му не се местише. Уей Уей го обиколи два пъти, въздишайки. Красивият старши защо се умълча за толкова дълго? Беше прекарал толкова време с Ю Гун и останалите, как беше успял да оцелее с тях, ако има толкова ниска издръжливост?

     На третото кръгче, Мо Джа Та най-сетне се върна: Трета снахо… …

     Уей Уей искаше да му прати емотиконка „пренебрежение”, но преди да го стори, той ѝ написа: Току-що Третият брат мина покрай мен.

     Уей Уей: … …

     Мо Джа Та: Точно когато каза, че още от детството са ти са се обяснявали в любов.

     Уей Уей усети, че се размеква и написа: Не може да бъде, той не живее в кампуса.

     Мо Джа Та: Днес се нанася обратно.

     Уей Уей: … …

      Мо Джа Та: Сега си включва компютъра … …

      Този ред още не беше изчезнал, когато Уей Уей чу звън.

     [Система]: Съпругът ви И Сяо Най Хъ е на линия. 

 

1На китайски многоточието е … , а знакът за точка е Така че Мо Джа Та ѝ е пратил …”, а тя му е отвърнала на шега с 。。。

2 Думата, използвана за „красив” тук по принцип се използва за жени.

3 Човек, който е от разработчиците на играта и има акаунт със специални правомощия в играта.
4Тук Мо Джа Та използва китайски идиом, който буквално значи, че те (Уей Уей и Сяо Най?) са постигнали „дао”. „Дао” е дума, с която се обозначава това, което е необходимо на хората, за да постигнат безсмъртие. Но по начина, по който Мо Джа Та го използва, излиза, че Уей Уей е това „дао,” с което уж иска да направи комплимент, но поставя Сяо Най в женска роля; излиза че Уей Уей е мъжът във връзката и освен това изречението намеква, че той и приятелите му са животни. 

5 “Червени кайсии извън оградата” е идиом, който означава „да изневериш”. Но се е използвал главно за жени, тъй като на мъжете в древен Китай е била разрешена полигамията, а жените са били затворени в къщата, така че „извън оградата” означава, че излизат тайно, защото поддържат извънбрачна връзка.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36411
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031