Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2017 21:03 - Една усмивка е много чаровна - глава 17: Ще ги дам на жена ми да си поиграе
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 272 Коментари: 0 Гласове:
0



Глава 17 Ще ги дам на жена ми да си поиграе  

     Класическата поговорка „срещам врага си на тесен път1” навярно се използваше да се опишат точно този тип ситуации.

     Уей Уей погледна отсреща, за да види първите опоненти срещу нея и Най Хъ в турнира по двойки, и остана безмълвна.

      Дългоочакваният ПК турнир по двойки беше започнал в петък. Мачовете с точки щяха да продължат първата половина от месеца и при тях нямаше публика. Не можеше да ги наблюдаваш. Системата определяше опонентите на случаен принцип. Участващите двойки трябваше да кликнат на съответното NPC, което да ги транспортира на арената. Чак тогава виждаха коя двойка ще са техните опоненти. 

     Ю Гун и останалите изпратиха Уей Уей и Най Хъ до NPC-то. Но щом се озоваха на арената, Уей Уей се огорчи – насреща им бяха Джън Шуй У Сян и Сяо Ю Яо Яо.

    

     Мачът не започваше веднага щом състезателите се озоват на ПК арената. Системата им даваше 3 минути за подготовка.

     Най Хъ мерна опонентите и каза нехайно: Ще се погрижа първо за Сяо Ю Яо Яо.

     Уей Уей веднага разбра стратегията на Да Шен. Сяо Ю Яо Яо беше много по-слаба и по професия беше лечителка. Нямаше абсолютно никакъв шанс срещу Най Хъ. Най Хъ първо щеше да победи нея, а после заедно с Уей Уей щяха да победят и Джън Шуй У Сян. Това щеше да е най-ефективната стратегия.

     Но така Най Хъ трябваше да убие Сяо Ю Яо Яо. Семейство Сяо Ю можеше да се възползват от това, да отидат в глобалния чат и да кажат, че Най Хъ тормози слаби момичета.

     Въпреки че звучеше нелепо, ако кажеха нещо такова, Уей Уей нямаше да е учудена.    

     Защото Сяо Ю Цин Цин беше направила именно това преди няколко дни в глобалния чат.  

     Мислейки си за случилото се тогава, Уей Уей ту се засрамваше, ту се дразнеше. И се изпълваше с енергия.

     Случилото се беше последствие от инцидента с откраднатия бос.

     Когато Уей Уей напусна гилдията, беше казала, че ще краде босовете на Сяо Ю Цин Цин. Обаче, Сяо Ю Цин Цин не беше толкова важна за нея, че Уей Уей да пилее времето си в това да я причаква. Уей Уей си мислеше, че просто когато се срещат случайно, тя ще удържи на обещанието си. Но онзи ден, когато заедно с Най Хъ изпълняваха куест, Най Хъ изведнъж изостави куеста недовършен и отлетя с нея на друго място.

     Там, Сяо Ю Цин Цин водеше своите хора да убиват бос.

     После, естествено, Уей Уей открадна първия бос в историята на нейната гейминг кариера и, с някакъв страхотен късмет, получи най-търсения материал, който беше супер рядък на пазара, „Перо от полярен лед”. Системата дори съобщи за него. (Системата винаги обявяваше, когато рядък материал се падне на някого.)

     Сяо Ю Цин Цин не можеше да го преживее.

     Оказа се, че боса, който Ю Гун беше убил преди, всъщност все пак не бил пуснал точно това, което Сяо Ю Цин Цин наистина искала. Тя искала „Перо от полярен лед”, което се падаше рядко. Това беше един от новите материали, които системата беше представила скоро. Заедно с други скъпи и редки материали, с него можеше да се изкове най-страхотния вид оръжие.

     Сяо Ю Цин Цин видя, че полярното перо се пада на Уей Уей и нямаше начин да остави нещата така. Затова веднага се включи в глобалния чат и започна да се вайка, че И Сяо Най Хъ и Лу Уей Уей Уей с високите си нива тормозеха нея, слабото и беззащитно момиче. Плака, че убивала бос, защото търси перо от полярен лед, единственото нещо, което липсвало за новото ѝ оръжие. Вече била похарчила толкова пари за останалите необходими съставки, но Лу Уей Уей Уей ѝ беше откраднала перото и всичките ѝ други скъпи материали сега щяха да отидат на боклука.

     Представи се добре и няколко други играчи я подкрепиха. Някои хора се заблудиха от думите ѝ и започнаха да критикуват Уей Уей. Подкрепящите Сяо Ю Цин Цин се възползваха от това и поискаха Уей Уей да върне полярното перо. 

     Сяо Ю Яо Яо също се появи, но не обвини директно Уей Уей. Изпрати топло съобщение и няколко думи, че са имали недоразумение преди няколко дни, но действията на Лу Уей днес наистина преминаваха границата и че е лесно да си намираш врагове, но е трудно да поддържаш добри отношения и се надява, че Уей Уей ще сложи край на това свое поведение и дрън дрън.

     Влиянието на красиво момиче явно беше невероятно. Щом думите ѝ се появиха, повечето хора веднага изразиха съгласие.

     Джън Шуй У Сян се включи набързо и каза, че е съгласен да плати, за да купи полярното перо от Уей Уей.

     Уей Уей намираше това за забавно.

     Изглеждаше, че думите на Сяо Ю Яо Яо изразяват желание за примирие, но в действителност те притискаха Уей Уей в ъгъла. Защото сега, дори Уей Уей да обяснеше цялата ситуация, хората пак щяха да я мислят за тесногръда и алчна. Що се отнася до Джън Шуй У Сян? Той демонстрираше поговорката „да направим компромис в името на по-голямото добро.” Видиш ли, въпреки че ти открадна боса ни, ние все пак имаме желание да си платим и така да откупим откраднатото. Виждате ли колко сме милосърдни, искрени и как ни тормозят?

     Уей Уей беше отвратена. Но тя не се даваше лесно. Последният път беше направила скрийншоти на казаното от Джан Тиен Ся и дискусията в гилдията. Тъкмо преди да отвърне обаче, някой на име „Няма да ям ориз” се появи и каза, че всъщност Сяо Ю Цин Цин е откраднала боса на неговия тийм. Той каза, че Сяо Ю Цин Цин е тази, която тормози останалите, а Лу Уей Уей Уей им се е притекла на помощ, когато минавала оттам.

     Сяо Ю Цин Цин не признаваше, но онзи бързо ъплоудна видео във форума как Сяо Ю Цин Цин убива играчи, за да открадне боса. Този път, обвинението имаше доказателства. Сяо Ю Цин Цин нямаше как да се защити и бързо-бързо се изпари.

     Дори Уей Уей беше шокирана от драматичния обрат, какво оставаше за хората в глобалния чат. Тя не беше глупава и като се замисли, много добре разбра ситуацията.

     Не можа да сдържи смеха си.

     Глобалният чат избухна отново. Играчите, които се бяха доверили на семейство Сяо Ю насляпо, сега се чувстваха засрамени. Някои изчезнаха заедно със Сяо Ю Цин Цин, други  се извиняваха на Уей Уей.

     Уей Уей всъщност не я беше грижа за нападките им, но понеже сега ѝ се отвори шанс, би било глупаво да не се възползва. Затова тя каза спокойно, сякаш беше преживяла много−

     [Глобален чат][Лу Уей Уей Уей]: Не казах нищо, защото мислех, че всичко е наред щом знам, че аз съм невинна и знам кой е виновният за себе си, но след толкова обвинения, наистина не се чувствам добре.

     На Уей Уей ѝ стана лошо от собствените ѝ думи, но ги прати в името на ефекта, който те щяха да окажат. Хехехе, кой не знае как да се прави на жертва?

     След това съобщение, да видим кой би повярвал другият път, когато Сяо Ю Цин Цин се оплаче, че Уей Уей ѝ е откраднала бос?

    

     О, не, наистина ставаше лошичка под влиянието на Да Шен … …

     Виждайки, че историята приключваше, Уей Уей тъкмо щеше да излезе, когато изведнъж видя съобщение, изпратено от нейния по принцип мълчалив съпруг. 

     [Глобален чат][И Сяо Най Хъ]: Изкупувам всички полярни пера, добро заплащанe.

     И Сяо Най Хъ пишеше в глобалния чат много, много рядко, всъщност никога, затова в мига щом това се появи, ефектът беше незабавен.

     [Глобален чат][Ангел при воденичния камък]: Уа, скрийншот, скрийншот.

     [Глобален чат][Препънах се в пържено свинско]: (емотиконка със звезди в очите) Дай ми автограф.

     … …

     … …

     Уей Уей започна да се поти като четеше. Опитваше се да си спомни дали и тя се е държала така първия път като срещна Най Хъ … …

     Колко срамно~~~

     След цялото суетене около правенето на снимки, някой запита от любопитство. 

     [Глобален чат][Цай Ми Джу]: И Сяо, да не събираш полярни пера за направата на нови оръжия?

     [Глобален чат][И Сяо Най Хъ]: Не заради това.

     [Глобален чат][Цай Ми Джу]: (объркано изражение) Тогава защо са ти?

     [Глобален чат][И Сяо Най Хъ]: Ще ги дам на жена ми да си поиграе.

     Уей Уей избухна в смях. Да Шен, знаеш как да влудяваш хората … …

     Уей Уей затвори глобалния чат и попита Най Хъ: Този „Няма да ям ориз” да не е един от акаунтите на приятелите ти?

     Тя беше деветдесет процента сигурна. Иначе, как би могло да съществува подобно съвпадение? Тя и Най Хъ бяха отишли да откраднат бос, а този случаен човек беше записал всичко.

     Както се очакваше, Най Хъ каза: На Ю Гун и останалите.

     Ю Гун каза самодоволно: Тримата си направихме допълнителни акаунти да крадем босовете на Сяо Ю Цин Цин. Откраднахме три пъти и после тя не се сдържа и ни уби, хахаха!

     Той се развълнува още повече. Изпрати редица емотиконки на човек с ръка на кръста, който се смее.

     Чакаше похвала от Уей Уей, но вместо това получи порицание: Много сте лоши, ама много.

     Ю Гун се разочарова: Идеята беше на Третия брат. Ние сме невинни.

     Аха! Значи тази стратегия всъщност беше на Да Шен!

     Уей Уей незабавно изпрати емотиконка на човече със звезди в очите, вдигнало победоностно юмрук: Да Шен, толкова си невероятен!

     Ю Гун и останалите паднаха на земята и се престориха на умрели.

     Уей Уей върна обратно в настоящето. Най Хъ казваше, че ще убие Сяо Ю Яо Яо първо. Уей Уей нямаше как да не се тревожи от това.

     − Ако убиеш първо нея, определено е най-добре и ще приключим бързо, но до колкото познавам семейство Сяо Ю, те може да се възползват от това и да наговорят куп лошотии в глобалния чат.

     Да Шен се намуси: Трябва ли да дискутираме как да ги убием?

     Уей Уей: … …

     Вярно – –

     Нямаше нужда да обсъждат как да ги убият. Уей Уей мислеше, че с екипировката, дадена ѝ от Да Шен, имаше поне 50% шанс тя да ги убие в дуел сама срещу двама. Преди, тя и Джън Шуй У Сян бяха били равни по сила, само защото той имаше по-хубава екипировка. Сега, когато и нейната беше такава, а Джън Шуй беше паднал с три нива надолу заради Да Шен… …

     Изведнъж ѝ хрумна нещо докато мислеше за това и тя попита развълнувано,

     − Защо не останеш отзад за помощник и аз да се пробвам сама! Ако видиш, че не се справям, тогава ела.

     − … …

     Най Хъ изглежда я гледаше безмълвно за кратко, после прегърна цитрата си и отиде да седне тихо в един ъгъл.

     Уей Уей пламна от ентусиазъм!

     Но след три минуни пламъците ѝ бяха изгасени безпощадно.

     Джън Шуй У Сян и Сяо Ю Яо Яо напуснаха бойното поле! След трите минути, които бяха за подготовка, те веднага се отказаха и изчезнаха.

     !!!

     Уей Уей се депресира.

     Наистина ли беше толкова страшна? … …

     Обезкуражена, Уей Уей се върна при Най Хъ и двамата се отправиха към втория мач. Опонентите отново им бяха познати.

     Джан Тиен Ся и Спяща Пеперуда.

 

1Значи, че ще има непременна битка между враговете.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36444
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930