Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2017 19:14 - Една усмивка е много чаровна - глава 15: Когато се срещнем отново в Дзянху
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Глава 15 Когато се срещнем отново в Дзянху  

     Ю Гун и Хоу Дзъ Дзиу? Те бяха отишли да убиват бос, но не биха откраднали чужд бос.   Уей Уей им имаше доверие поне за това. Навярно беше някаква грешка.

     Мислейки така, Уей Уей искаше да изчисти отношенията им и отвърна учтиво: Би ли ми казал какво точно е станало с повече детайли.

     Джан Тиен Ся: Лу Уей, ти си тази, която ми дължи обяснение. Твоят тийм е откраднал нашия бос и това не е приемливо. Босът е пуснал предмети, от които хората в гилдията се нуждаят спешно. Разреши това.

     Той продължаваше да я напада, но така и не ѝ казваше какво точно е станало.

     Уей Уей реши да не се мори да го пита и каза: Кои са били в тийма на нашата гилдия? Ще разпитам Ю Гун за това.

     Джан Тиен Ся не отговори веднага: Сяо Ю Цин Цин

     Уей Уей: . . . . . .

     Думите обида и гняв не бяха способни да опишат чувствата ѝ в момента. Тя погледна във френлистата си и видя Лей Шен Ни Ни онлайн.

     Изпрати ѝ съобщение: От кога Сяо Ю Цин Цин е в нашата гилдия?

     Уей Уей знаеше, че Сяо Ю Яо Яо се е присъединила към Шатра от звуци на вълни в синьото море. Това се очакваше. Често съпругата се присъединяваше към гилдията на съпруга или обратното. Но защо и Сяо Ю Цин Цин? Кога стандартите на Шатра от звуци на вълни в синьото море бяха паднали толкова ниско?

     Лей Шен Ни Ни отговори бързо: Миналата седмица. Уей Уей, не знаеше ли?

     Уей Уей: Не, кой я е приел?

     Лей Шен Ни Ни: Лидерът, заради Джън Шуй и Яо Яо. О, вярно. Когато ги прибавиха, ти не беше онлайн. Всички от семейство Сяо Ю са в нашата гилдия.

     Уей Уей: … …

     Лей Шен ни Ни: Нищо чудно, че не беше реагирала до сега по никакъв начин. Аз не исках да започвам темата. Уф, всъщност Сяо Ю Яо Яо не е толкова зле, но Сяо Ю Цин Цин е много зле. Кокетничи и се прави на срамежлива с всички мъже, отвратително е. Уей Уей, казвам ти под секрет, видях няколко пъти Сяо Ю Цин Цин и лидера Джан сами, заедно и двамата на един кон.

     Въпросът на Уей Уей беше стимулирал приказливата природа на Лей Шен Ни Ни и тя не се спря. Уей Уей не беше в настроение за клюки и не се интересуваше.

     Тя изпрати съобщение на Ю Гун: Ю Гун, срещали сте Сяо Ю Цин Цин, когато сте убивали бос?

     Ю Гун: Така мисля, не обърнах внимание. Имаше пет или шест тийма, които чакаха боса да се появи. Моята ръка беше най-бърза, така че аз го хванах. Пусна нещо много добро, ще ти го дам после. Ти и Третият брат свършихте ли куеста?

     След като Ю Гун каза това, нямаше нужда Уей Уей да го притиска за повече информация. Тя и преди това знаеше, че те не са типът хора, които ще откраднат чужд бос, а сега беше сигурна.

     Тя спокойно отговори: Още не.

     Ю Гун: Aх! Третият брат е много слаб.

     Уей Уей побърза да защити Най Хъ: Куестът е много труден!!!

Моля не петни незаслужено името на Да Шен >o/span>

     Уей Уей продължи да описва трудността на куеста на Ю Гун и изпрати бързо съобщение на Джан Тиен Ся: Лидер Джан, защо не попиташ Сяо Ю Цин Цин какво точно е станало и после да ми обясниш.

     Джан Тиен Ся: Какво искаш да кажеш? Лу Уей, знам че си много против Цин Цин и другите, но се надявам, че можеш да бъдеш разумна.

     След този отговор Уей Уей остана без думи.

     Да бъде разумна -- да не би да не беше разумна? Кой беше този, който лъжеше и разпространяваше клевети?!

     От преди Уей Уей беше останала с впечатление, че Джан Тиен Ся не е много добър в разрешаването на конфликти. Сега изглеждаше, че наистина не мисли трезво. Уей Уей не искаше да хаби повече думи за него. Тя отвори чата на гилдията и се отправи към Сяо Ю Цин Цин.

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Сяо Ю Цин Цин.

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Би ли могла да обясниш на лидера Джан какво имаш предвид под това, че моят тийм е откраднал твоя бос?

     След този ред започна същинска буря. Всички в гилдията, които до сега бяха невидими, започнаха а се появяват.

     [Гилдия][Лей Шен Ни Ни]: Уей Уей, какво крадене на бос?

     [Гилдия][Джън Шуй У Сян]: (емотиконка с объркано изражение)

     [Гилдия][BigSunlight] Какво става?

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Лидерът на гилдията Джан изведнъж започна да ме разпитва. Каза, че моят тийм очевидно е откраднал бос от тийма на Сяо Ю Цин Цин. И Сяо Най Хъ и аз в момента изпълняваме куест. Не сме се били ние. Попитах Ю Гун Па Шан и Хоу Дзъ Дзиу. Тяхното обяснение беше малко по-различно. Затова бих искала Сяо Ю Цин Цин също да излезе и да обясни.

     [Гилдия][Лей Шен Ни Ни]: Хей, Уей Уей, ти не си била в тийма, това не е твой проблем.

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Дори така да е, ако Ю Гун наистина е откраднал нещо, аз бих поела отговорност. Но според Ю Гун, имало е много хора, които са причаквали боса да дойде, той просто е успял да реагира по-бързо от останалите. Разбира се, това е само неговата гледна точка, не искам да съм предубедена, затова искам да чуя и гледната точка на Сяо Ю Цин Цин.

     [Гилдия][revo]: Къде е Сяо Ю Цин Цин?

     [Гилдия][Мън Хао Жан]: Сяо Ю Цин Цин, ела и кажи дали наистина са откраднали нещо или не.

     Членовете на гилдията бяха заети в приказки, но Сяо Ю Цин Цин така и не се появи. По-късно, Сяо Ю Яо Яо дойде.

     [Гилдия][Сяо Ю Яо Яо]: Цин Цин не е тук, навярно просто се размотава онлайн без да е пред компютъра.

     Размотава?

     Джан Тиен Ся също не казваше нещо. Дали и той си беше тръгнал? Какво съвпадение, и двамата бяха станали по едно и също време?

     Уей Уей не беше толкова тъпа и веднага каза: Сяо Ю Цин Цин, ако не искаш да говориш, ще попитам в глобалния чат. Имало е няколко тийма на мястото, обзалагам се, че и други хора могат да ни кажат какво всъщност е станало.

     Този път Сяо Ю Цин Цин бързо се появи.

     [Гилдия][Сяо Ю Цин Цин]: Бях излязла. Какво става?

     [Гилдия][Сяо Ю Цин Цин]: О, това ли. Аз само казах, че те взеха боса. В смисъл, че не успях аз да го взема, казах, че те го взеха. Нещо грешно ли съм казала? От къде мога да знам, че Тиен Ся би разбрал подобно нещо погрешно, за да те разпитва?

     Това отклони вината към Джан Тиен Ся. Уей Уей не харесваше Сяо Ю Цин Цин в началото, а сега започна да я уважава още по-малко, защото не можеше да поеме отговорност. Ако беше казала само това, което твърдеше, че е казала, Джан Тиен Ся нямаше да отправя обвинения с такава убеденост и да намеква на Уей Уей да върнат наградите от боса.

     Джан Тиен Ся не беше идиот.

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Според теб значи, лидерът Джан нарочно не те е разбрал и ме е обвинил? Тогава може би лидерът Джан трябва да ми обясни? Не е приятно да бъдеш обвиняван несправедливо.

     [Гилдия][Джън Шуй У Сян]: Изглежда е недоразумение. Няма нужда да вдигаме шум за това.

     Недоразумение? Уей Уей се изсмя наум.

     Лей Шен Ни Ни ѝ изпрати лично съобщение: Мисля, че определено Сяо Ю Цин Цин е флиртувала с Джан Тиен Ся и е говорила против теб. Навярно не е очаквала, че Джан Тиен Ся ще разпита и теб и така ще я хванат. Трудно е да се каже, но тя често прави такива неща, винаги вика мъже от гилдията да ѝ помагат да си отмъщавала и какво ли не. Може би е искала да атакува с нож назаем?1

     Уей Уей отвърна грубо: Тогава този нож, който използва, е прекалено тъп.

    

     Джан Тиен Ся още не отговаряше нищо, така че Уей Уей продължи,

     − Лидерът на гилдията също ли се размотава и всъщност не е тук?

     Мина малко време, но все още нямаше отговор. Уей Уей не бързаше, затова бавно написа:

     − Макар сега лидерът Джан да ме обвини неправилно, решителността с която отстоява справедливостта между членовете на гилдията е нещо, което ценя високо. Но защо сега мълчи, да не би тази решителност да се проявява само в защита на малцина избрани?

     Най-накрая Джан Тиен Ся беше принуден да се включи.

     [Гилдия][Джан Тиен Ся]: Това беше моя грешка. Добре е, че се оказа недоразумение. Сплотеността на гилдията е най-важна. Но има нещо, Лу Уей, на което трябва да обърнеш внимание.

     Той искаше да замаже положението толкова лесно! И дори имаше резервен план?

     Уей Уей беше все още подразнена от обвинението, но тъй като с гняв не се постигаше нищо, тя се опита търпеливо да понесе ситуацията. Но като видя отношението му сега, наистина се ядоса. Колкото по-ядосана беше тя, толкова по-хладно се държеше.

     Нито прекалено бързо, нито прекаленоо бавно, тя написа: На какво да обърна внимание, моля те, кажи.

     Джан Тиен Ся: Когато Джън Шуй и Яо Яо се ожениха, лекарствата, които ти продаваше на моста бяха направени с материали от гилдията, нали? Технически, ти не би трябвало сама да взимаш решение да ги продаваш. Но щом е станало само веднъж, няма проблеми. Просто за друг път да знаеш, хохо.

     Уей Уей беше отвратена от това „хохо.” Разбираше, че го е хванало срам заради случилото се преди малко и затова се опитваше да намери начин да върне малко от самоуважението си обратно като засрами нея с нещо друго. Ако беше човек с по-мек характер, навярно щеше да си затвори очите. Но Уей Уей не беше такъв човек.

     Тя отвърна с пълна сила: Това беше толкова отдавна, удивително как заместникът лидер все още си го спомня. Лекарствата, които продавах бяха, да, направени с провизиите на гилдията, но за такива лекарства трябва да се използват билки от най-високо ниво. Колко хора в тази гилдия са максимално ниво билкари и могат да събират подобни билки?

     Чатът на гилдията остана тих.

     Когато лидерът и стар член на гилдията се караха, обикновените членове не беше редно да се месят. По-наблюдателните хора забелязаха, че Лу Уей смени уважителното си обръщение към лидера Джан със „заместник-лидера” и желанието им да говорят намаля още повече.

     Никой не ѝ отговори, така че Уей Уей продължи: Доколкото помня аз, само двама, включително с мен. Другият човек е Хуан Хуан Си Си, която е последна година в гимназията и има матури скоро, затова не е била онлайн вече от няколко месеца.

     Уей Уей: Така, тъй наречените запаси на гилдията, са всъщност билки събирани единствено от мен. Използвах билките, които аз събрах, за да направя лекарства за продан. Има ли заместник-лидерът някакви възражения?

     Джан Тиен Ся отвърна ядосано: Лу Уей, не го казвай толкова самодоволно. Макар че лекарствата от високо ниво изискват билки от високо ниво, изискват и някои билки от по-ниски нива. Тези билки от ниско ниво са също взети от склада на гилдията, нали така?

     Уей Уей отвърна спокойно: Добре, щом заместник лидерът иска да си уредим сметките, тогава да изчислим всичко. Каква е цената на пазара на билките от високо ниво? Каква е цената на билките от ниско ниво? Колко пъти съм правила лекарства от високо ниво за гилдията безплатно?

     Разликата между цените на билките от високо и ниско ниво беше като тази между рая и земята. Освен това, лекарствата от високо ниво не се продаваха по магазините. Джан Тиен Ся би бил много тъп, ако отговори. Той просто беше искал да намери нещо, с което да се заяде с нея, за да изглежда той по-добре. Не мислеше, че Уей Уей ще реагира толкова остро.

     Джан Тиен Ся: Да има принос за гилдията, това е задължение на всеки член.

     Уей Уей се тросна: Но моля не приемайте моята щедрост за даденост! Само защото съм помагала на гилдията и съм правила безплатно лекарства, значи нямам право да продавам моите собствени лекарства?!

     Уей Уей: Защо получавам критика и обвинения в замяна на моя принос?!

     В гилдията, един билкар по-ниско ниво се обади колебливо: Макар Уей Уей да е използвала билките от ниско ниво, които ние сме събирали, ние използваме билките по-високо ниво, които тя събира, за да можем да вдигаме нива.

     Лей Шен Ни Ни видя, че ситуацията става все по-лоша. Притесняваше се, че след това на Уей Уей ще ѝ е трудно в гилдията. Опита се да ги сдобри: Добре, добре, всички сме една гилдия. Нека живеем в хармония.

     След този коментар, другите членове също се опитаха да ги убедят да се успокоят.

     Уей Уей изпрати усмивка и всички въздъхнаха с облекчение, мислейки, че са успели.   

     Неочаквано се появи следният ред и всички останаха шокирани и безмълвни.

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Сяо Ю Цин Цин, ти много добре знаеш какво се случи. Така че можеш да ми се извиниш сега или да се надяваш, че никога няма да те видя да убиваш бос. Иначе, ще постъпя с теб точно така, както ме обвини, че съм постъпила днес.

     Да остави нещата така? Ако Джан Тиен Ся не беше почнал темата за лекарствата, можеше и да стане. Тя не беше човек, който задържа негативните емоции за дълго. Но вече нямаше как да стане. В реалния живот, решаването на проблеми изискваше дълбок размисъл, но не и в игрите. Ако не можеш да разрешиш бързо конфликтите в играта, тогава защо да играеш? Тя беше тук за да играе и да се забавлява, не да се ядосва!

     Почти веднага получи отговор.

     [Гилдия][Сяо Ю Миен Миен]: Лу Уей Уей Уей! Вече прекали!

     Членовете на семейство Сяо Ю, които бяха тихи, защото логиката не беше на тяхна страна, сега се обадиха. Някои я атакуваха, други се опитаха да я защитат. Неочаквано, когато Уей Уей погледна към екрана пълен с обяснения, гневът ѝ изчезна. Почувства, че това беше безсмислено.

     Това не беше вече първоначалната Шатра от звуци на вълни в синьото море. Всички нейни приятели, с които беше преживяла всякакви неприятности, бяха изчезнали или напуснали. Тези, които бяха останали, вече не участваха много, дори предишният лидер, Спяща Пеперуда, се появяваше само от време на време. А сега семейство Сяо Ю се бяха присъединили… …

     След тази случка, щеше да е още по-трудно да се търпят в бъдеще.

     Тази напрегната и манипулативна атмосфера. Това не беше Шатрата от звуци на вълни в синьото море. Всички хора бяха напуснали, нужно ли беше тя да се чуди? Импулсивно, без да се замисли, Уей Уей остави следния ред.

     [Гилдия][Лу Уей Уей Уей]: Казах това, което имах да кажа. Приятели, когато се срещнем отново в Дзянху, все още ще сме си приятели.

     Когато прати това, без да поглежда отговорите, Уей Уей отвори страницата на гилдията и натисна в долния десен ъгъл – Напусни.

     Сигурни ли сте, че искате да напуснете Шатра от звуци на вълни в синьото море?

     Да.

     [Гилдия]: Всички срещи в света имат своя край. Лу Уей Уей Уей напусна Шатра от звуци на вълни в синьото море.

     Веднага след това, системата постна ново обновление.

     [Система]: Топ играчът на Дзянху Лу Уей Уей Уей напусна Шатра от звуци на вълни в синьото море.

     Обикновено подобни решения на играчите не се обявяваха от системата. Но за топ играчите важаха по-различни правила -- системата обявяваше техните решения. В момента, в който съобщението се появи, глобалният чат избухна в шум. 

     [Глобален чат][Свежо е без панталони]: Лу Уей Уей Уей е напуснала Синьото море?

     [Глобален чат][Мън Си Би Тан]: Сяо Ю Яо Яо отиде в Синьото море, Лу Уей навярно не е могла да понесе лиготията им.

     [Глобален чат][Не Мо]: Не се бъркайте. Съпругът на Лу Уей, И Сяо Най Хъ е много по-добър от Джън Шуй У Сян.

     [Глобален чат][Розови мехурчета]: Това, че е по-силен в играта не значи нищо. Джън Шуй У Сян и Сяо Ю Яо Яо са истинска двойка. Той изглежда яко и тя е хубаво момиче в реалния живот. Видях снимки.

     Появи се и друг глас.

     [Глобален чат][Празнота след мъглата]: Още един силен играч напусна Синьото море. Изглежда вече нищо не остана там. Когато Спяща Пеперуда напусна се появи опасност, а сега, когато и Лу Уей Уей Уей напусна, тази гилдия навярно скоро ще излезе от топ 4.

     [Глобален чат] [Правдив свят]: Лу Уей Уей Уей ела в нашата гилдия Правдив свят, ние ще се държим с теб много по-добре от Синьото море.

     [Глобален чат][Правдив свят]: Лу Уей Уей Уей ела в нашата гилдия Правдив свят, ние ще се държим с теб много по-добре от Синьото море.

     [Глобален чат] [Правдив свят]: Лу Уей Уей Уей ела в нашата гилдия Правдив свят, ние ще се държим с теб много по-добре от Синьото море.

     [Система]: Играчът Правдив свят е баннат за час заради спам.

     … …

     … …

     В сравнение с глобалния чат, френдлистата на Уей Уей беше дори по-шумна.

     Лей Шен Ни Ни: Уей Уей, защо напускаш гилдията, недей!!!

     Уей Уей нямаше какво толкова да каже и само отвърна: Няма конкретна причина, просто искам малко да ми мине.

     Лей Шен Ни Ни: Значи ще се върнеш?

     Без да трепне, Уей Уей отговори с една дума: Не.

     Ю Гун и Хоу Дзъ Дзиу също ѝ писаха. Ю Гун беше умен и веднага свърза случилото се с въпросите, които Уей Уей му беше задала неотдавна.

     − Напускането ти на гилдията свързано ли е със семейство Сяо Ю? Свързано ли е с мен?

     Уей Уей каза: >o/span>

     Ю Гун: Наистина. Заради мен ли е?

     Уей Уей: Мм, не. Искам да кажа, ти не изигра чак такава роля.

     Ю Гун: … …

 

1借刀杀人: Да убиеш някого с нож назаем (китайски идиом). Означава да атакуваш врага си индиректно, използвайки трето лице, което навярно не осъзнава, че играе тази роля.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36465
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930