Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2017 11:26 - Една усмивка е много чаровна - глава 14: Куестът
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 260 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2017 12:27


Глава 14 Куестът  

     Когато ставаше дума за клюки, скоростта на писане на Лей Шен Ни Ни се увеличаваше: И двамата са в Пекин, такова съвпадение. Уей Уей, ти в Пекин ли си?

     Уей Уей: Мхм, уча в Пекин.

     Всъщност, това не беше съвпадение. Сървърът се казваше „Столицата на раздора” и беше нормално да има доста хора от Пекин. Като се замисли за това, Да Шен и останалите сигурно също бяха в Пекин.

     Уей Уей се отнесе.

     Лей Шен Ни Ни: Аз съм в Т, 5551 Иначе щях да дойда да ви срещна, хора. О, имам снимка на Джън Шуй и Сяо Ю Яо Яо. Той е доста красив. Искаш ли да го видиш?

     Уей Уей: >oo/span>

     Лей Шен Ни Ни се обезкуражи: Имам клюка, а не мога да говоря за нея. Уей Уей, изобщо не си сладка. Срещала ли си И Сяо Най Хъ? Той красив ли е?

     От другата страна на компютъра, въпросът стресна Уей Уей.

     Тя отговори безгрижно: Не съм го срещала.

     Но в главата ѝ изникнаха въпроси. Ако Най Хъ Да Шен искаше да си разменят снимки, дали тя би се съгласила?

     Почти … …

     Да.

     Ако Най Хъ искаше да се срещнат?

     Почти би казала … … да.

     Ах~~~

     Уей Уей се изплаши от тези две да-та и помисли, че с характера на Най Хъ, той никога не би поискал такова нещо. Така че, тези две вероятности никога нямаше да се случат. Уей Уей започна да съжалява за това, сега когато го установи.

     Всеки друг тя можеше да остави спокойно в Дзянху, но Най Хъ… …

     Уей Уей изведнъж не искаше да мисли повече.

     Тя не каза на Най Хъ относно опита за подкуп. Беше нещо дребно и нямаше какво да го обсъждат.

     На следващия ден Уей Уей и Най Хъ, както всички очакваха, спечелиха първо място в състезанието, и получиха цял куп награди, включително и многообсъждания комплект дрехи.

     Като го получи, Уей Уей веднага си го сложи. Беше красив, елегантен и класически. Дрехите можеха да се променят в цветовете на дъгата. На нея ѝ беше много забавно да разглежда възможностите за промяна.

     Ю Гун каза на Най Хъ: Сложи си го и ти.

     Уей Уей кимна отстрани и изпрати емотикона с две сърца вместо очи.

     Най Хъ не си падаше по такива пищни и сложни дрехи, но като видя, че те имаха такова желание да го видят, кликна и си го сложи. Бялата роба на музикантът се смени в пурпурно кралско облекло. Понеже всички го молиха да опита, той промени цветовете, за да види ефекта, но разгледа само шест от тях.

     Хоу Дзъ Дзиу каза: Това бяха 6 цвята, липсва един.

     Мо Джа Та извика: Зелено, зелено!

     Най Хъ не обърна внимание и изглежда търпението му се изчерпваше. Дрехите се промениха и се върнаха към нормалното бяло.

     Ю Гун и Мо Джа Та едновремено започнаха да се смеят дяволито „хехехехе”

     Уей Уей наблюдаваше смеха им и изведнъж си даде сметка. Зелено … …

     Да Шен обичайно имаше шнола за коса от бял ахат като украшение в косата, но орнаментът за коса от комплекта седемцветни дрехи беше шапка. Ако го промени в зелено щеше да е… …

     Зелена шапка2 … …

    

     Мо Джа Та каза нарочно: Третият брат има проблеми. Защо не се опитва да направи облеклото си същото като на снахата, освен ако… …

     Най Хъ каза: Вече сме стабилна двойка и много сигурна. Не ни е грижа за такива повърхностни неща.

     Уей Уей се смути.

     Да Шен, ако не искаш да го носиш, не го носи. Защо трябва да си търсиш извинения и да използваш това „стабилна двойка” … …

     Следващите дни Уей Уей продължи да носи седемцветните дрехи. Не че ѝ харесваха толкова, но след като беше положила усилия да ги спечели, би било загуба да не ги носи. Всъщност, беше дразнещо да ги слага, понеже тези дрехи нямаха никакви свойства. Не увеличаваха нито атакуващата сила, нито защитата. Да ги носи докато убива чудовища беше равносилно на самоубийство. Всеки път, когато ходеше да се бие, трябваше да си сменя дрехите.

     Веднъж нямаше време да се преоблече и един дребен бос я уби с един удар. Уей Уей много се обезкуражи след това, хвърли дрехите в ъгъла на инвентара си и повече никога не ги облече.

     Имаше инциденти по времето, когато Уей Уей носеше дрехите. Няколко пъти срещна Сяо Ю Яо Яо. Преди се засичаха веднъж на десет дни или на половин месец. Сега броят на срещите се увеличи значително и Уей Уей почна да се чувства неловко. Тя се замисли засрамено, надяваше се те да не решат, че се фука… …

     Но, да си мислят каквото искат, Уей Уей не я беше грижа!

    

     След като стана ясно кои са победителите за видеото, излязоха правилата за ПК турнира по двойки.

     ПК турнирът щеше да започне следващия петък в осем вечерта. Целият турнир щеше да продължи месец. Първата половина щеше да е всеки срещу всеки в сървъра. След това топ шеснадесет играчите от всеки сървър щяха да продължат в рундове с елиминации. Накрая имаше последен рунд елиминации и финали.

     Уей Уей забеляза, че времето за финалите беше13ти юни в 8 вечерта.

     Тестът за 6то ниво по английски беше на 20ти юни следобед, което ще рече, че ако успееха да стигнат финалите, все още имаше цяла седмица след като свърши турнира да преговаря по английски.

     Много добре, перфектно.

     Уей Уей кимна доволно сама на себе си и започна внимателно да си разпределя времето за следващия месец между учене и гейминг. Най Хъ сякаш не се вълнуваше толкова.     

     Когато отидоха при NPC-то да се запишат, той каза на Уей Уей: Когато имаме мач, пиши ми един ден по-рано.

     Уей Уей вече беше свикнала с поведението на Да Шен, затова кимна и повърди,

     − Мхм, няма проблеми.

     В сравнение с безразличието на Най Хъ, Хоу Дзъ Дзиу и останалите изглеждаха много по-ентусиазирани. Преди мачовете искаха да се упражняват в ПК.

     Хоу Дзъ Дзиу каза: Хайде, да се правим на опоненти. Да си направим пробно ПК.

     Най Хъ каза: Нашите опоненти ще са съпрузи, кой от вас ще е съпругът и кой съпругата?

     Хоу Дзъ Дзиу каза: Разбира се, аз съм съпругът.

     Ю Гун избухна: Аз съм съпругът.

     Хоу Дзъ Дзиу: Аз съм по-висок от теб.

     Ю Гун: Аз съм по-тежък.

     … …

     … …

     Двамата спореха по детински известно време, но не можаха а решат. Пробната битка се превърна в истински ПК мач между двамата. 

     Уей Уей ги наблюдаваше безмълвно известно време, после погледна Най Хъ с възхищение.

     Да Шен, той можеше да убива без да пролива кръв.

     Накрая, понеже Ю Гун и Хоу Дзъ Дзиу не можеха да решат кой е съпругът и кой съпругата, идеята за подобно упражнение се изпари. Преди началото на мачовете, групата продължаваше да се бие с босове както обичайно.

     Уей Уей и Най Хъ все още се отделяха от време на време, за да изпълняват куестове за двойки. Бяха изпълнили почти всички куестове за високите нива. Имаше само още един останал, за който се говореше, че е много труден и садистичен, „Влюбени кондори.”

     Беше толкова труден, че въпреки че играта беше на пазара отдавна, никой не го беше завършвал успешно. Уей Уей и Най Хъ го започнаха и установиха, че отговаря на репутацията си. Всяка част и всяка малка подзадача бяха трудни и сложни.

     Например мисиите да се убиват чудовища. В този куест, също имаше чудовища. Но не бяха обикновени. Бяха чудовища-измамници, до степен, че никакви други магии освен директните атаки не им влияеха. Когато здравето им спаднеше до определено ниво, те се „преражаха” и изведнъж здравето им се връщаше на максимум. Нито едно от уменията за разкриване и анализиране не работеше върху тях и беше невъзможно да разбереш  колко здраве има чудовището в действителност … … накрая, Най Хъ успя да прецени здравето и момента, в който чудовището ще се „прероди.”

     В резултат възхищението на Уей Уей към Да Шен се вдигна с още едно ниво. Тя също се опитваше да прецени здравето на чудовището, но не можеше да го прави толкова бързо.    Просто беше нечовешко.

     Освен това, „Влюбени кондори” се състоеше от отделни мини задачи в допълнение към традиционните битки с чудовища и събиране на материали. Имаше сложни задачи за търсене с ограничено време, пъзели и лабиринти. Бяха включени игри на думи с познаване на дадена фраза и бордови игри… … въпреки че бордовата игра беше само в няколко хода и можеше да избираш между уейци и китайски шах, но някои играчи може би не знаеха нито една от двете … …

     Прекалено садистично!

     За щастие, тук беше многостранно развитият Да Шен.

     Двамата успяха да преминат успешно и спокойно почти всичко, но когато достигнаха до последната част, Уей Уей разбра, че няма такова нещо като най-голямо възможно зло, защото винаги имаше нещо още по-лошо.

     В последната част, след като разговаряха с NPC-то, Уей Уей беше пренесена неочаквано на тайно място, което не беше на нито една от картите. Най Хъ имаше шеснадесет часа да я намери. Ако не успее, целият куест се проваляше.

     Уей Уей чак сега разбра защо куестът се нарича „Влюбени кондори”. Беше препратка към раздялата на Ян Гуо и Сяо Лун Ну в продължение на 16 години3.

     Като се замисли, това напълно мрачно място където беше сега дали беше, подобно на това от „Завръщането на героите кондори”, под някоя скала? За да я намери Най Хъ дали и той трябваше да скочи от някъде?

    

     За щастие играта не беше толкова садистична, че да блокира и чата, така че можеха да си пращат съобщения.

     Най Хъ: Какво има около теб?

     Уей Уей: Около мен има само мрак, всичко е черно и много мрачно … …

     Колкото повече Уей Уей описваше това, толкова по-смутена се чувстваше.

     Най Хъ ставаше все по-уверен: Не виждаш нищо?

     Уей Уей: Йеп.

     Най Хъ: Някакви звуци?

     Уей Уей се концентрира и вслуша за кратко: Изглежда има вода наблизо.

     Най Хъ: Добре, разбрах.

     След това не си казаха друго. Естествено, Уей Уей не беше типът, който ще чака Най Хъ да я намери, затова започна бавно да изследва мрака, ако може да намери полезна информация за Най Хъ. Реши да потърси информация онлайн, но както беше чула по-рано, понеже никой не беше минавал куеста, нямаше никакви насоки дадени от други играчи.

     Официалното описание на тази последна част от куеста беше само един ред, „Осланяйте се на връзката между влюбени, за да преминете.”

     Егаси – –

     След десет минути, входящата кутия започна да премигва, Уей Уей си помисли, че Най Хъ ѝ пише и я отвори. Но беше лидерът на гилдията ѝ, Джан Тиен Ся.

     Джан Тиен Ся: Лу Уей, защо твоят тийм краде боса на тийма на нашата гилдия?

     Гилдията на Уей Уей беше Шатра от звуци на вълни в синьото море. Беше една от четирите главни гилдии на сървъра. Основателят беше жена играч с име Дие Мън Уей Син (Спяща Пеперуда).

     Спяща Пеперуда беше сменила работата си преди два месеца и сега беше много заета.   Затова беше дала позицията на лидер на гилдията на съпруга си, Джан Тиен Ся. Уей Уей не го познаваше добре, но той беше близък с Джън Шуй У Сян.

     Уей Уей намери съобщението за много странно, и то по това време.

     − Какво крадене на бос? Изпълнявам куестове сега.

     Джан Тиен Ся: Ю Гун Па Шан и Хоу Дзъ Дзиу не са ли част от твоя тийм?

 

1 555: на китайски това се произнася „у-у-у.” Съкращение в чата за плач.

2 Зелена шапка: изразът означава, че партньорът на даден човек му изневерява. 3 3„Завръщането на героите кондори” е книга от Дзин Юн. В нея, влюбените са разделени като единият живее в дъното на стръмни скали в продължение на шестнадесет години.

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36407
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031