Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2017 11:23 - Една усмивка е много чаровна - глава 13: Аз не съм той
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове:
0



Глава 13 Аз не съм той  

     Плейърът беше нагласен да повтаря видеата и видеото започна отначало докато Уей Уей беше потънала в мисли. Весели флейти зазвучаха на екрана, жената бандит беше в ярко червено отново, върху коня си, спускайки се бързо от планината.

     Уей Уей бързо го затвори. Като знаеше края, комичните сцени в началото я депресираха. Не искаше да го гледа втори път.

     Уей Уей пусна играта и изпрат съобщение на Най Хъ,

     − Гледах го, много е хубаво.

     След като написа това, не знаеше какво друго да добави. Беше изпитала толкова емоции, но не знаеше какво да каже. Освен, че почти се е разплакала?

     Това звучеше много тъпо 

     Като не се сети за друго, тя попита: Променил си края?

     Щом изпрати съобщението, името на Най Хъ светна. Той бързо ѝ върна обратно съобщение: Мхм, промених го. Иначе дължината не беше достатъчна.

 

     − Отново си тук ^_^ ~~ Дължина? Каква дължина? -- Уей Уей се обърка, защо говореха за дължината на видеото? Тя помнеше, че нямаше ограничения относно това.

 

     Най Хъ: В правилата на състезанието пише, че ако видеото е над половин час и спечели, ще удвоят наградата от експириънс.

     Най Хъ: След като сме решили да го снимаме, това което заслужаваме трябва да ни бъде дадено.  

     Уей Уей я досрамя. Не беше забелязала това правило в инструкциите, но… … Да Шен, толкова ли си убеден, че можем да спечелим … …

     Не, не, това не беше важно. Но според казаното от Да Шен, моментите в края, които почти я разплакаха, били добавени, за да е по-дълго времетраенето?

     Уей Уей помисли за това и отново отвори видеото. Разбира се! Видеото беше точно тридесет минути, нито секунда повече или по-малко.

… …

     Макар реалността да беше толкова ясна и жестока, Уей Уей все още таеше лъч надежда: Тогава ти… … как измисли края? Толкова по-добър е от оригиналния.

     Най Хъ: И оригиналният беше хубав, но реших, че ако използвам сцени със спомени в него, за да удължа времетраенето, би било прекалено очевидно. 

     Спомени, за да удължи времето? Повтаряне на сцени? Това звучеше като познатата тактика с добавянето на вода1.

     Уей Уей си спомни, че краят наистина имаше добавени спомени и попита колебливо: Значи новият край… … беше, за да е по-лесно да добавиш спомените?

     − Общо взето.

     Уей Уей се почувства победена.

     Значи Да Шен не просто се беше опитал да удължи видеото, но беше го и разводнил. В основата на неговия край на видеото беше желанието да хитрува и да бъде мързелив.    

     Цялото емоционално влияние, цялата история на живот и смърт заедно, беше била фалшива.

    

     Уей Уей си даде сметка, че беше доста тъпо от нейна страна да се развълнува толкова емоционално… …

     Уей Уей подтисна сложните си чувства и качи видеото онлайн за състезанието. А защо тя го правеше, а не Да Шен? Е, ами защото Да Шен го мързеше да се регистрира  

     След като го качи, Уей Уей и Най Хъ отидоха да изпълняват куестове заедно. Уей Уей отиде да види поста си след като свършиха куеста и беше шокирана от броя гледания и коментари.

     Защо имаше толкова много коментари?!

     Някои бяха написани само минута след като го беше постнала. Дори не можеше да се изгледа видеото в такова кратко време. Но след като прочете съобщенията, Уей Уей разбра.

     В крайна сметка, реакцията към поста беше повлияна от станалото със Сяо Ю Яо Яо и дуела между И Сяо Най Хъ и Джън Шуй У Сян, което се беше разчуло не само в техния сървър. Дори във форумите на другите сървъри го обсъждаха. Все още беше популярна тема. Така че щом Уей Уей изпрати видеото си, веднага се появи голяма публика от любопитни гледащи. Дори И Сяо Най Хъ и Лу Уей Уей Уей участваха в състезанието! Дали беше, за да се борят срещу Сяо Ю Яо Яо? Определено! Някои хора предполагаха, че във видеото ще се появи фалшива Сяо Ю Яо Яо, която ще стане цел на присмех.  

     Уей Уей не можеше да се въздържи и вътрешно гледаше с неодобрение на такива хора! Някои хора бяха просто гадни и пускаха клюки без дори да са гледали видеото. Нейното видео не би имало никакви такива герои!

     И, обратно към темата, с блестящата репутация, която тя и Да Шен имаха, те двамата не се нуждаеха от такъв герои трето колело, който да ги прочуе >oo< Аз бях … …

     Но тя просто си беше играла с идеите.

     Уей Уей още се чудеше.

 

     − Но ако ти беше на негово място, щеше ли да убиеш жената бандит?

     Когато изпрати въпроса, Уей Уей веднага осъзна, че нещо не е наред. Не трябваше да пита така, изглеждаше, че сякаш разпитва за съкровените мисли на някого. Но… … толкова ѝ се искаше да знае… … този ред, „вместо да я оставя да живее и да ме мрази, по-добре е да умре” продължаваше да се върти в ума ѝ през изминалите дни. Тя наистина искаше да знае дали И Сяо Най Хъ е типът човек, който би казал нещо такова.

     Изглежда Най Хъ нямаше против нейното любопитство и бързо отговори: Аз не.

     Уей Уей: Хм?

     Най Хъ: Аз не съм той, не бих отишъл толкова далеч.

     Уей Уей изгуби ума и дума, и после неконтрулируемо и без очевидна причина, крайщата на устните ѝ се извиха нагоре.

     По това време се появи и новото видео на Сяо Ю Яо Яо и Джън Шуй У Сян, но не стана толкова популярно както преди. Нито сюжета, нито редакциите на видеото бяха толкова добри колкото на Уей Уей и нейните хора.

     Периодът за регистрация на видео изтече бързо и дойде моментът за гласуването.    Видеото на Най Хъ и Уей Уей беше лидер и водеше с голяма разлика, оставяйки на второ място и доста назад по гласове Джън Шуй и Сяо Ю. Дори Уей Уей, която обикновено беше доста скромна, почувства, че шансовете да спечелят бяха големи.

     Но в деня преди финалните резултати да излязат, Уей Уей получи странно съобщение от Лей Шен Ни Ни.

 

     − Уей Уей, искам да те питам едно нещо.

     − Какво?

     − Обещай, че няма да се ядосаш и тогава ще питам.

     Уей Уей се почувства неловко. Ако искаш да питаш, просто питай. Нямаше нужда от обещания, но все пак тя каза:

     -- Питай, обещавам да не се ядосам.

     − Моля те, не се ядосвай. Наистина, аз съм само вестоносец. Ако, хипотетично АКО, някой ти даде голяма сума, дали би искала да се откажеш от състезанието?

 

     Уей Уей изгуби ума и дума. Но скоро се съвзе: Джън Шуй У Сян?

     Лей Шен Ни Ни: Уей Уей позна!

     Уей Уей: Не беше нужно да познавам.

     Не беше ли очевидно? Ако се откаже от състезанието, кой щеше да спечели от това? И кого друг познаваше Лей Шен Ни Ни?

     Лей Шен Ни Ни: Сяо Ю Яо Яо изглежда наистина харесва екипировката от наградата и Джън Шуй У Сян праща мен да те питам без Сяо Ю Яо Яо да знае. Навярно го е срам прекалено много, за да те пита лично. Уей Уей, ядосана ли си?

     Ако Уей Уей кажеше, че не е, просто нямаше да е истина. Но не си струваше да се ядосва. В играта беше нормално да се купуват и продават разни неща, това не беше нещо необичайно. Но да вземеш пари, за да се откажеш от състезание? Това беше прекалено!

     Уей Уей постави пръсти на клавиатурата и се замисли как да отговори.

     Разбира се, щеше да откаже, но когато беше изправена пред хора, използващи пари, за да разрешават проблемите си, разумните ѝ доводи за отказа нямаше да са достатъчни за тях. Нямаше да им повлияят. Единственият начин беше да има повече пари от тях и да ги вбеси! Уей Уей нямаше пари… … но можеше да се престори, че има! Беше във виртуалната реалност, така че не се притесняваше, че ще я хванат. 

     Уей Уей, която идваше от семейство от средната класа, започна да пише агресивно: Не съм ядосана, но го намирам за весело. Имало хора, които искат да ме подкупват! Колко забавно -- мисли си, че има повече пари от мен? Колко къщи има семейството му по света? Какви коли карат прислужниците им, когато трябва да пазаруват храна? От какво потекло е котката му? Семейството му… …

     Уей Уей нахвърли няколко реда със сравнения, докато идеите ѝ не се изчерпаха.   

     Накрая, важно написа последния ред: Ако не планира да похарчи няколко десетки хиляди за подкупа, кажи му да не се посрамва така.   

     Лей Шен Ни Ни остана шокирана. Няколко десетки хиляди! Джън Шуй не би похарчил толкова. От тона му звучеше, че говори за не повече от десет хиляди. Изглежда Лу Уей Уей Уей наистина имаше пари. Говореше в десетки хиляди!

     − Уей Уей, значи семейството ти е богато, не бих могла да позная!

     Уей Уей: 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36485
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930