Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2017 12:05 - Една усмивка е много чаровна - глава 9: Дуелът
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Глава 9 Дуелът  

     По време на яденето, Съ Съ беше бясна, че не са отишли по-рано. Можеше дори да вечерят на една маса със Сяо Най!

     Ър Си реши да я върне към реалността,

     − Мечтай си. Хората със старши Сяо Най определено бяха тук по работа. Говорили са си за бизнес и такива неща, със сигурност в частно помещение на ресторанта.

     Сяо Лин остана безмълвна за миг, после каза,

     − Чух, че компанията на старши Сяо Най май има някакви  затруднения.

     − Няма начин! – Съ Съ възкликна шокирано. 

     Уей Уей и Ър Си също не можеха да повярват, по лицата им беше изписано. За по-младите студенти във факултет „компютърни технологии,” Сяо Най беше като божество.   

     Нямаше проблеми, които той да не може да разреши.

     − Чух Да Джун да го споменава. Да Джун има приятел в баскетболния отбор, който е в компанията на старши Сяо. Ядоха заедно преди няколко дена, напил се и се изплъзнало от устата му. Изглежда има проблем с финансирането от инвеститорите. Стана преди само няколко дни.

     Съ Съ каза,

     − Все пак не мога да повярвам, та това е Сяо Най!

     Уей Уей дъвчеше крилцата си и не можеше да говори. Тя кимна енергично с глава, за да покаже, че е съгласна. Та това беше Сяо Най! Ако талантливите и силни хора често биваха наричани яки като бикове, то Сяо Най трябваше да е като носорог1. Носорогът беше рядък бик, наистина рядък… … имаше ли нещо, което да не може да постигне?

     Но имайки предвид последното изражение на лицето на Сяо Най, фасадата под форма на усмивка, която така бързо беше преминала в безразличие, Уей Уей не беше много сигурна.

     Ър Си попита замислено,

     − Инвеститор? Имат проблеми с намирането на средства?

     − Знам ли. – Сяо Лин наблегна, − Не мога да гарантирам достоверността, но дори да не е истина, не го разпространявайте.

     − Хм, хм, хм, − Уей Уей продължи да яде от крилцата и мърмореше нещо неразбираемо, кимайки, − Определено няма да казвам нищо. Всичко ще бъде смелено заедно с пилешките крилца.

     Светът на гениите им беше далечен. Момичетата говориха за това за кратко и бързо преминаха на друга тема. След вечерята се върнаха в общежитията. Уей Уей незабавно влезе в Сънища за Дзянху, но – колко странно, − никой от приятелите ѝ не беше онлайн.    

     На Уей Уей ѝ беше скучно, но после се сети, че ще участват в турнира по двойки. Затова реши да влезе във форума на играта.

     Преди Уей Уей рядко четеше темите във форума. Никога не беше чела разни стратегии, писмени инструкции или решения, които други играчи са намерили. Мислеше, че забавното в игрите е да изследваш без да знаеш нищо. Ако всичко беше познато, вече нямаше да е забавно. Но след като се ожени за Най Хъ и пое известна отговорност за неговото добруване освен за своето собствено, Уей Уей започна да посещава често форумите, да чете за техниките, които двойките можеха да използват и прочие. Известно време се беше интересувала и от това да имат бебе. Обаче, когато видя, че за да забременее трябва да стоят цял час в брачната стая, а после силата на партньора от женски пол щяла да намалява, когато се бие по-продължително време, и има риск от спонтанен аборт … …

     Уей Уей незабавно забрави за идеята да има деца.

     Тази игра беше прекалено садистична!

     След като разглежда форумите за кратко, Уей Уей не намери никакви новини за ПК турнира. Намери тема, започната от Джън Шуй У Сян. Беше много популярна и изскачаше на първа страница. Заглавието беше „(Видео) Състезание: Нашата история – Дъжд пада в океана на сърцето, за да създаде ухание2”.

     Уей Уей беше чула за състезанието „Нашата история”, организирано от компанията на играта. Беше едно от нещата, за които се говореше най-много в момента. Състезанието изискваше играчите да разкажат любовна история, която се развива в Сънища за Дзянху, като се използва опцията за записване на видео в играта. Дължината не беше от значение, а наградите бяха много добри. Победителите щяха да се определят чрез гласуване от играчите. Като цяло, беше чисто и просто направа на кратко филмче чрез опцията за записване в Сънища за Дзянху. Това не беше трудно, така че много играчи искаха да участват.

     Явно и Джън Шуй У Сян?

     Уей Уей с любопитство кликна, за да разгледа поста. Имаше клипче и кратък текст. Уей Уей пусна видеото и гледа в продължение на няколко минути. Историята беше за герой, който спасява девойка в беда, а после започва да я ухажва. Главните актьори бяха Сяо Ю Яо Яо и Джън Шуй У Сян. Членовете на семейство Сяо Ю също се появяваха.

     След като гледа известно време, Уей Уей постепенно си даде сметка, че ставаше нещо странно. Жена, играч на име Лу Уей Уей Уей3, се появяваше във видеото?

     Тази Лу Уей Уей Уей също беше облечена в червено, носеща острие жена-войн. Тя се появи в историята за Джън Шуй и Сяо Ю. Беше изобразена като грозна и побесняла фенка.   

     Думите, които изрече, бяха груби и нарцистични, в драматичен контраст със сложните и понякога поетични слова на Сяо Ю Яо Яо.

     Накрая на видеото, истинското момиче зад образа на Сяо Ю Яо Яо се появи на екрана и каза няколко думи. Общо взето, че се надява хората да подкрепят това видео. Текстът под видеото беше от Джън Шуй, който използваше цветущи и романтични думи, за да изкаже чувствата си към Сяо Ю Яо Яо, надявайки се, че хората ще ги подкрепят и макар наградата да не беше важна, искаше му се да спечелят седемцветния комплект дрехи за двойки. Защо? Защото на жена му много ѝ харесва.

     Колкото повече Уей Уей четеше, толкова повече се ядосваше. Какво беше това? Ако искаш да се фукаш с искрените си чувства – хубаво, но нямаше нужда да се надсмива над други хора. Уей Уей затвори темата и влезе в играта, но нямаше към кого да насочи пламъците на яростта си, понеже Джън Шуй У Сян беше офлайн. Тя гневно му остави съобщение,

     − Нима този тип пародия и надсмиване над другите хора е много смешно? Не мислех, че ти си такъв човек!

     Съобщението беше изпратено. Макар да беше ядосана, добро дете като Уей Уей не можеше да измисли и каже нещо по-гадно. Уей Уей се раздразни още повече, затова изключи играта и отиде да спи.

     На следващия ден, Уей Уей  имаше цял ден часове и успя да се появи онлайн чак в девет вечерта. Веднага щом се логна, френдлистата ѝ започна да премигва. Тя я отвори. Имаше съобщение от Джън Шуй У Сян,

     − Добре, не съм толкова силен като някои хора, приемам загубата си. Ще изтрия видеото и ще запиша ново със Сяо Ю. Но въпреки това, бих искал да обясня. Тази Лу Уей Уей Уей не беше идея на Сяо Ю или моя. Първо не я забелязахме и мислехме, че някой се шегува с нас, без да я свържем с теб. Би трябвало да можеш да видиш, че това, което тя казва няма нищо общо със сюжета. Чак след като го записахме разбрахме, че някои приятели на семейство Сяо Ю са решили да ни бъзикат. Но тогава вече бяхме свършили записа и да го правим отново би изисквало много време, затова се въздържахме. Извинявам се за това. Сега, след като ми се свали нивото, вече сме се разплатили. Нищо не си дължим сега.

     Уей Уей гледаше в екрана опулено и отвърна,

     − Какво приемане на загуба, какво сваляне на ниво?

     Джън Шуй У Сян беше онлайн, но не отговори.

     Уей Уей погледна френдлистата си. Името на Най Хъ Да Шен светеше. Уей Уей му написа,

     − Да Шен, не си убил Джън Шуй, нали?

 

     Най Хъ: Зелените планини, ела. Бос.

     Уей Уей побърза към Зелените планини. Ю Гув Па Шан я видя и извика,

     − Снахо, я удари една атака.

     Уей Уей нападна боса веднъж, леко смутено. Босът, който вече имаше много малко кръв, падна на земята. Уей Уей получи много опит без усилия.

     Босът пусна много неща. След като си ги разпределиха, Уей Уей попита Най Хъ,

     − Наистина ли си убил Джън Шуй У Сян?

     Най Хъ: Мхм.

     Ух, Уей Уей не знаеше какво да каже. Изглежда още веднъж беше занимала Да Шен със собствените си проблеми. Макар да бяха женени, тя гледаше на връзката им на партньорство. Тя трябваше сама да решава проблемите си.

     Уей Уей: Извинявай че се занимаваш >o/span>

     Най Хъ: Няма проблеми, и без това исках да го убия от много време.

     Уей Уей: … … Защо?

     Да шен и Джън шуй никога не се бяха срещали. Защо имаха търкания?

     Най Хъ: Не ми е приятно да го гледам.

     Уей Уей:  . . . . . .

     Класически Да Шен отговор.

     Ю Гун Па Шан се намеси: Снахо, ти разбра ли за видеото?

     Уей Уей: Мхм, вчера, когато ви нямаше, беше ми скучно и разгледах форумите.

     Мо Джа Та: Мислехме, че може да те държим в неведение.

     Уей Уей: >o/span>

     Уей Уей: Добре, а защо Джън Шуй У Сян е свалил нива? В ПК не се свалят нива.

     ПК беше област за битки, но дори да загубиш, това не сваляше нивата.

     Хоу Дзъ Дзиу: Не беше ПК, беше дуел.

 

1На китайски, думата за носорог се изписва с 2 знака, първият от които е омоним на „рядък,” а вторият е йероглифът за бик. Така, носорогът е „рядък бик.”

2Заглавието е игра на думи с имената на Джън Шуй У Сян и Сяо Ю Яо Яо.

3Това име “Лу Уей Уей Уей” звучи по същия начин като истинското име на Лу Уей Уей Уей (苇苇苇) и се изписва по същия начин на кирилица и латиница. Но „Лу” тук значи глупав или груб, а „уей” значи простоват, селски, глуповат.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36406
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031